Implantálás

 

A fogvesztés nem annyira tragikus mint sokan gondolnánk. Saját meglévő fogak lecsiszolásával a foghiányt áthidalva készíthetünk fogpótlást. Egy modernebb  eljárás az elvesztett fogak pótlására a fogbeültetés , más néven implantátum.Ez egy szinte élethosszig tartó megoldása a foghiánynak.Az elveszített fogak helyére, közvetlenül a csontba ülteti be a szájsebész az implantátumot.

Miből van az implantátum?

Nagy tisztaságú orvosi titán ötvözetből készülnek, így nem okoznak allergiát.

Kik kaphatnak implantátumot?

Jó hír, szinte mindenki. Természetesen létezik olyan betegség, állapot, amely esetben nem javasolt az alkalmazása. Hosszú távú sikert hátráltathatja a dohányzás, a rossz szájhigiénia, a nagyfokú csontritkulás, és a kezeletlen cukorbetegség. Az idős kor nem kizáró tényező!! Teljesen fogatlan páciens életminőségének javításának remek megoldása.

A fogimplantáció alapvető feltétele a megfelelő csontállomány. Amennyiben a szükségesnél kevesebb a csontmennyiség úgy csontpótlásra van szükség

Mennyire fájdalmas a fogbeültetés menete?

Érzéstelenítő injekció kap a páciens, amitől az adott terület teljesen érzéketlenné válik. Így a műtét folyamán semmilyen fájdalom nem érezhető.Ezt követő néhány napban fájdalomcsillapítót lehet szedni, de pácienseink visszajelzései alapján nagyon sok esetben erre egyáltalán nincs szükség.

Implantálás, fogbeültetés menete:

* Egy 3 dimenziós röntgen felvétel alapján az szájsebész doktor/doktornő a pácienssel közösen megbeszélik  az igényeket, lehetőségeket.

Ezek alapján a szájsebész  szakember megtervezi a személyre szabott fogbeültetést, amiről a beavatkozás előtt a páciens e-mailben kap tájékoztatást, árajánlatot.

*A megbeszélt időpontban következik az implantátum csavar behelyezése az állcsontba. Ami helyi érzéstelenítéssel történik, igy Ön nem fog fájdalmat érezni a beavatkozás közben. Az implantálás sikerességét egy kontroll röntgennel ellenőrizzük.

*A gyógyulási időszak következik. A becsontosodás folyamata 3-4 hónapot vesz igénybe egyéntől függően.

Igény szerint ideiglenes fogpótlás készítünk a gyógyulási időszakra, így a fogatlan állapot már azonnal megszűnik.

*A becsontosodási időszak elteltével felkerül az ínyformázó csavar, ami előkészíti az ínyt a végleges fogpótlás felhelyezéséhez. Ez 1-2 hetet vesz igénybe.

*Lenyomatvétel után a fogtechnikus elkészíti a  korábban megbeszélt végleges pótlást.Melyek lehetnek:

-egy implantátumra különálló korona

-2-3 implantátumra híd pótlás

-fogatlan állcsont esetén 4-6 implantátumra  körhíd készül (All-on-4, vagy All-on-6)

-fogatlan alsó állcsont esetén 2 implantátumra rögzülő kivehető fogsor is készíthető

*Az elkészült pótlás próbálása, majd szájba helyezése

Ápolás-gondozás

Csak abban az esetben képes egy implantátum egy életet kiszolgálni, ha fenntartjuk a megfelelő szájhigiéniát,használjuk a speciális tisztításhoz szükséges ápolási szettet, amit részletesen átbeszélünk a fogmű átadását követően.

Garancia

  • a beültetett implanátumra a gyártó cég vállal garanciát
  • az implantátumra elkészülő fix fogpótlásra rendelőnk 3 év garanciát vállal, amennyiben a páciens rendszeresen, 6 havonta megjelenik  kontroll vizsgálatra.

Ne takargassa  többé hiányzó fogait, jelentkezzen nálunk mielőbb konzultációra!